Thursday, January 20, 2011

vivo-time square

assalamualaikum semua.

minggu ini bersiaran kite sekali lagi dalam rancangan makan.btw selamat hari thaipusam.korang penah pergi batu caves tak.penah tengok patung emas tu tak.besar wehh sebab dulu salu lalu situ kann.pastu tepi bukit tu ade kedai india tau,bile nak beli barang,emak salu beli kelapa la,monyet2 salu ade bebanyak bersepah.tapi tak la nak cite makan dengan monyet.tetiba teringat thaipusam,hihi.oke sambung2.

i dengan illy pergi timesquare sebab kite kena beli baju pergi class.malasss la nak g kelas iron banyak2 piece.pastu tak suke pakai tshirt kena beli kemeja bebanyak.sedap kan pakai baju besau2,berangin uhuhu.sebab tengah miskin maka haruslah ke time square mendapatkan baju yang murah tapi cantik!hihi.tapi selalunye baju pergi kelas bawak je sekali pergi keluar.semua itu alasan untuk mendapatkan baju yang lain.

sebab sakit pinggang macam ibu mengandung pulak,takley laa tawaf dari tingkat atas kebawah.sempat 2floor je dah lapar.

pastuu dah jenjalan sikit semua kebulur sangat.nak makan dekat thai restaurant tapi menu tak kick pula,bak kate illy tetepi jala pon boleh jumpe ahahhaa. maka decide makan di vivo.die di LG dekat ngan penang village.sedap laa and service pantas.concept die western and fast food tapi ade la jugak nasi.more to western la.

price not bad.ye eh iily?i nye rm20 je kot sekali ngan air.illy nye rm10.90+rm2.9=rm15.kedai die cantik.die juge sangat rilax sebab takde orang.and of course la most of the restaurant da buat lunch promo.so do this restaurant.every purchase for chosen meal entitled to free mushroom soup.mushroom soup tu,sedap kot...

cantik tak cantik tak.die halal ye siap ade lagi kat depan sijil die.the chinese thingy is only for the celebration of cny.

ini hanya lakonan semata.tak la tekejut pon tengok menu.

motif tangkap gambar macam nih?saya pon tak faham.

kite baru beli headband nihh.hihi snanye da bersepah pon headband cekak segala kat rumah.seb baek tak suke kai ribbon.tapi bile beli semua takde la pulak nak pakaiii.sebab dah hilang kat mane tahh semua.kite beli skirt,kemeja,sleeveless ngan cardi sajo.masih bersepah diatas katil,dasar tak kenang budi bukan nak kemas masuk dalam almari.

haa kawaiii tak.cekak tu la tapi.kann.ni da order da,takde la nak camwhore jee.i love to keep the menu with me so nanti kalau tengok lagi ade yang sedap bole la pesann.tamak tak.iskk

i did post this at fb.am i ugly enough?iskkkk ugly ugly.

ye saya g makan ngan die ye by.

mine!chicken grilled hihi lupe name penoh.rm14.90.and sedapppppp.ayam die sedap wellcooked.tapi coleslaw die tak sedap sebab tak banyak mayonis.main dish die overall sedap!

this one is illy's.baked rice with chicken.topping die same je cam buat lasagna tapi die gune rice la and chicken.sedap!makan sesuap je nih,nanti makan bebanyak i nye tak habis pulak.rm10.90

overall vivo la vida(name tambah sendiri) is a must go place.they have variety of pasta seriously,ade salmon,banyak lagi laaaa.tapi tak la i makan semua.yang i makan chicken tu ade lagi yang lain cara masak die.makan tau makan tau.

p/s:all of the restaurant review are personal review and i did compare it with the place i used to go.so dear any owners,tq for visiting my blog.:)kalau nak kasi makan free pon boleee.kahkah.

18 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

UHUHUH.. SAMPAI JULING MATE TENGOK MENU ^^

NAK GAK LA TRY KAT SANE... :)

delarocha said...

ada bakat ganti maria tunku sabri... host jalan2 cari makan.. huhu

teeha said...

sedapnyaaaaaaa

Arshieda Nabila said...

wah.....bestnye...bnyk x borong baju kat ts??kat situ kdai mane ek bju murah n cntik??memg suke try mkn2..best!huhu^_^

amin said...

yup..dah pernah pergi sekali.dan memang sedap!! :)

eesyaheera said...

lama tak pergi TS. kite pun suka review kedai best. sebab kite suke makan :D

n.u.r.u.l.a.f.i.q.a.h said...

yummy!! ;P

Indah Mulya said...

syok tol..jln2,shopping2 dan makan2..perrrffecctttoo!

illy f said...

yum yumm..leh tahan kan kedai ni..ok laaa..

bella dela rosa said...

yuyu:try la sedappp and variety

bella dela rosa said...

delarocha:hahaha skang da serena redzuwan la

bella dela rosa said...

teeha:memang sedappppppppppppp

bella dela rosa said...

arshieda:takde laa banyak sangat.7 je.semua kedai murah2 kalau rajin g la tawaf dari atas sampai bawah.semua la murahh

bella dela rosa said...

amin.:kannn sedap kan

bella dela rosa said...

eesya:yay nnti taruk la gamba makanan bebanyak

bella dela rosa said...

afiqah:yummehh

bella dela rosa said...

indah:memang besttt tapi duit je la yang tak best

bella dela rosa said...

illy:kedai ni besstt sebab takde orang wuuww