Monday, January 10, 2011

sate kajang haji samuri

assalamualaikum.

haritu kite kena tidur kat rumah sorang tau sebab parents kite keluar.kite da la cepat kebulur.baru je 10minit makan perut da bunyi bunyi.mak kite da masak la tengah hari so malam je la g pesan delivery ke ape.dasar pemalas memang takkan masak sendiri.tapi mengenang sedihnye kena duduk sorang,keluar lah air mata.tak berapa nak suke duduk sorang time petang ke malam tuh.sayuu tau nyanyi lagi dendang perantau sikit.

makcik kite pon bawak laa kite pegi makan satay sebelum die balik rumah die.wuwuwu.ade jugak orang terharu ngan muke kesian.mula mula nak ajak makan kat redwok over pulak kann nanti, dah orang kutip nak demand pulak makan kat mane.hoho.

rusa arnab ayam.arnab paling sedappp.!mesti ade orang takley makan arnab.kite slamber je.masa makan takde pikir arnab ponn.bedal je.kalau pikir nanti kesian so da takley makan.sedappp la.die lembut dari ayam!

kite tak suke unta je.lain makan.stakat nih la.jangan la kasi bntg pelik2 memang tak laa.kerbau pon okess.kite kan tak suke/takut gile ngan binatang.bile makan cam balas dendam ha padan mukee kena makan.aci tak?



sedap tak sedap tak?ni kite makan kat haji samuri.kite tak suke sangat samuri,die nye kuah je sedap.kite lagi suke makan kat yang kedai depan tuh.kan kat medan satay kat kajang tu kann,die kat luar,takyah masuk dalam.kat luar je,yang tu sedapp laa dari samuri.bagi kite la.sebab sate samuri die padat sangat,takde lemak,tak garing.kite suke sate bakar lemak die garing2 hoii sedapnye.

lagi satu servis kat samuri tak berapa nak best.skarang die dah buat soh order sendiri.dah lame jugak la.start tahun lepas kann?kite duduk lepastu pergi order nak ape.kite tengok ramai je pekerja dok goyang kaki.kite yang kena order sendiri,beratur okehh bile ramai orang.macam spoil sikit la.

tetiba teringin makan sate ikan yang salu encik indon salu datang jual naik motor.sedapp la sate ikann.kite kalau beli mesti borong,time skolah la tapi,skang tak jumpe da sedihnyee.katne eh ade?sos die pon sedap kalau makan panas panas dekat situ.haish terliur.dah la murah.20sen je satu.!sebelum tu 10sen je satuu.haa amik singgit kenyang je pastu.

p/s:paham tak kite cakap kite kite.kite tu tuk i,bukan ramai eh.pompuan kan suke cakap kite kite,kite pon memang cakap kite kite ngan kawan.hihihi.i u tuk orang baru kenal sebab nanti cakp kite orang pelik pulak.oke bye semua!

20 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

dulu yuyu penah ketagih makan satey dia.. setiap harti nak g makan.. sedappp

Encik Tikus said...

pernah bela arnab Y,Y

amier azrul said...

gulp!
sdap nyer..huhu

zacky ~786~ said...

pergghh mmg mntop ..~

Ayeem Jemain said...

sate ikan sumpah terbaik!!

Rozana Razali said...

sedapnyaaaa..

bella dela rosa said...

yuyu:omg setiap hari makannn..;)best nye yuyuyu

bella dela rosa said...

tikus:tak suke binatang,suke sebab comel je uhuhu

bella dela rosa said...

amier:beli beli

bella dela rosa said...

zaxky:satay memang mantoppp

bella dela rosa said...

ayeem:kaannnnn sedap gile tapi skang tatau katne jual

bella dela rosa said...

rozana:heee dappp g la makan satay kajang.;)

nisya salihin said...

saya suka gila sate ikan.
liat2 dan yuummmi!
dekat tempat saya ada.
tapi kedah la.
kelantan pun ado.
beso2 lagi..
memang pueh! hehe

conbellydiobeterisme said...

arghh sedap,perut lapar~ pekene sate sat agi

Nurul Aina Adnan said...

sate ikan ade kt uptown danau kota tuh..ade abg jual kt motor die..

Faleeq Harees said...

a mention of that makes me hungry. hohho

bella dela rosa said...

nisya:alaa kenapa kat sini takdoo

bella dela rosa said...

conbelly:taknak sate daa.nak sate ikan!

bella dela rosa said...

aina:ye ke ye ke.jauhnye danau kotaa

bella dela rosa said...

faleeq:go and eat hehe