Wednesday, February 9, 2011

girls day out-bbq steamboat antarabangsa bangi.


macam makcik ke.peduli ape memang makcik pon.kot la?

assalamualaikum.

kite sambung lagi dengan aktiviti yang terakhir iaitu makan!sebenarnye nak makan seafood dekat pd jee tapi dah orang tu kate,abang kat situ la kate salu seafood bukak malam.mase tu baru pukul 4.30 so decide makan kat bangi jeee.kitorang g makan kat steamboat antarabangsa bandar baru bangi.die sebelah wong solo je!huhuhu.tetiba konpius nak makan mane satu ehh.nasib baek iman kuat so makan kat steamboat antarabangsa je.ingat macam lepas makan steamboat bole tapau ayam penyet.kite sorang je la tapi.hihi.

ni yang tuk bbq sume.bakar bakar la.
kite tak brape nak suke frozen food makan ngan kuah.tak sedapp la.memang tak penah amek pon.kite suke lagi frozen food buat goreng.yang cam bola bola tu kan.


hihi ni tuk makan ngan askemm.banyak takk.kite amek sume.


harga per head rm22 sajo.u can eat whaever u want.makan la sesuka hati bebanyak mane pon nak makannn.makann!yang best nye die sekali ade bbq steamboat wuwuw.cam kat seoul la tapi seoul lagi best since i suke bakar2 lagi dari makan kuah.ohh btw rase macam da banyak bace review kate kuah kat sini tak berapa nak umpphh sikit.ye kott.maybe can add perencah sikit kat dalam kuah.overall sedappp.service pon okee.variety.

haa bawah bawah ni sume makanan kitee sorang hahahahaa.



penah makan telur puyuh goreng dengan telur puyuh tomyam.cbe tengok my new recipe.hihi.satu pecahkan lam senduk tu rendam lam tomyam.due pecahkan kat atas tempat bbq tu.sedapppp weh.tak caye cbe try.kat bawah care care memecahkan telur.



mash mellow ni pon kite amek banyak kaliii.sedappp makan ngan cekelat.kite kan sukee cokolat cecair nihh hihi.


omelkan bakar mash mellow.pon sedap jugakkk.

lepastu da macam tak larat nak bangun daa so boleh la bergerak pulang.berbaloi la membayar rm22.tapi sebenarnye nak makan lagii.diorang da benti i malu la nak ulang alik. hihi.laparr la tengah hari tak makan.kena la bayar balik makan malam bebanyak.

abbie sebelum telupe kasi kite awak nye no acc nak transfer wit.boleh takk camni pemalas betul nak msg haha alang alang kann.

34 comments:

mrz said...

best..=)

y u y u Z u l a i k h a said...

ok fine~ yuyu pulak nak g saneee! ^^

Atiqah Adnan said...

bestnye steamboat.. lepas akk tau seoul garden halal tak iktiraf terus tak makan daa sbb tatau nk makan mane.. ni kedai melayu or cina dear? ada halal dari jakim x..?

chairooL ruLez said...

bella...part telur burung puyuh tu, betol ke sedap? nape mcam pelik je skill nk masak dye nih.. tpu ea ....

MarelFira said...

bella sayunk, suka betul yer kamu makan..kat bangi kan, harus pergi nih..heee

sayang, kamu dijemput hadir to my wed!kasi address boley dear?

nn said...

dah teringin nak makan kat sini dari last year tapi tak pergi-pergi. padahal selalu je makan kat wong solo -_-

ibby mueller said...

seksyen brp ni?

Faa Niza said...

okay lepas ni fa pun nak makan steamboat pulak kat bangi!

bagus bella, cari lagi tempat makan tau! ;)

eh mcm JJCM kan?

gigiAriEma said...

sedappp nye tgkk...wuwu..kecur air liur gigi nih..hehe

inspirasiizra said...

pergh cam best kedai nie,,
kt seksyen bape ek ini kedai . . .

amier azrul alias said...

kak bawakkan kitee ke sane jgk!
huhu

bella dela rosa said...

mrz:memang bst

bella dela rosa said...

yuyu:datang laaa nanti bole calling2 uhuhu

bella dela rosa said...

atiqah:ohhh seoul tak halal eh?ni kedai melayu kak.yang urus semua mealyu,serve pon diorang gak.;)

bella dela rosa said...

chairool:betol laa kitorng goreng betol2 la

bella dela rosa said...

marel:haah kat bangi dear blakang ariani sebelah wong solo.uhuhu okeh will do.;)

bella dela rosa said...

nnn:huhu ye kee.salu kalo memalam agak fullhouse jugak la.

bella dela rosa said...

ibby:seksyen 9.blakang ariani.dekat ngan masjid hijau

bella dela rosa said...

faa:hahahaah jjcm free,kite kena baya uhuhu

bella dela rosa said...

gigi:aahahaa ye kee datang la try

bella dela rosa said...

inspira:seksyen 9 bbb,kalo dari pkns straight je sampai bangunan masuk kiri,die kat blakang ariani sebelah wong solo

bella dela rosa said...

amier:pastu u bayar eh hoho

Amirrah Zawani said...

wahhh mcm best lah.. nk pg gak ntii :)

ibby mueller said...

tq. best la blog anda. aritu bgtau tmpat karok best. pastu takoyaki. pastu stimbot. makaron lagi. teruskan makan

Ayeem Jemain said...

best! siap ada marshmallow lg!

aqnsz said...

sodap nya~~
share kat sini sket??

GemukCantik said...

gila best! if i trun kl nnti, confirm akan cari nih. food lover nih! hahaha. u upload pic pon best ja. coklat tuh x tahan! newbie here, foshoo la i follow ur blog. haha

http://adylapunya.blogspot.com/

Assamarqandi Lee said...

Saya suka tempat tu sebab berbaloi....

bella dela rosa said...

amirrah:best!try la.;)

bella dela rosa said...

ibby:wuwuw share tempat yang penah pegi hihi.;)

bella dela rosa said...

ayeem:haah best mashmellow!

bella dela rosa said...

aq:huhu g la makan kat sini

bella dela rosa said...

gemuk cantik:tq dear.;)

bella dela rosa said...

assamarqi:sume stimbot berbaloi tapi kuah tak berapa sedap