Wednesday, March 16, 2011

ayam penyet api,ayam penyet ria,ayam penyet wong solo.

assalamualaikum

i memang suke ayam penyet.suke gile!satu je kedai ayam penyet tak try lagi which is ayam penyet AP.ni yang femes je la.kalau sampai kepedalaman tak la pulak berkesempatan nak try lagi.tak sempat la pulak nak buat sesi jelajah ayam penyet semalaysia.

okeh first nak cerita the latest yang i pergi is ayam penyet API.orang kate sambal die berapi.sebenarnye i kalau nak g makan memang selalu google review orang dulu baru pergi.untuk mengelakkan penyesalan di kemudian hari.memang betul berapi.memang tak tahan.pedas yang for me boleh menyebabkan sakit perut la.terlalu pedas.for me la.tapi sup kosong die sedap.ayam die sedap.kerak die pon oke.


merah gile kan sambal die.takut la jugak nak makan.wuwu.




seterusnya ayam penyet ria.ni first time la makan ayam penyet.nasib baik berbaloi memang sedap laaaa.everything in the dish sangat sedap.soup kerak,sambal sedap laaaa.ayam pon goreng dengan jayanye.tempe pon.sup pon sedap.the best la kot.i sukeeee ayam penyet ria.ce tengok die nye kerak haishh





oke last sekali ayam penyet wong solo.orang kate sambal die tip top.yo memang tiptop habis.sedap sebab die provide 3 sambal.memang sedap laaaa.lepastu set die ade dengan sambal terung lagi.cukup la takyah kuah kuah sup da.tapi yang kureng nye ayam die la tak berapa nak jalan sikit.tak garing,tak suke and takde kerak.

ni set bungkus.super brand tau ayam penyet wongsolo ni.if beli bungkus memang sekali ngan air.


berikut adalah perbandingan ayam ayam penyet di malaysia mengikut pandangan lidah saya.pemenangnye jeng jeng jeng AYAM PENYET RIA.TAPI,kalau boleh nak cani presentation nak macam ria,sup nak api punye,ayam nak ria,sambal nak wong solo,kerak nak ria.memang perfect la.ape kate cik bella masak je mesti sedap kan kan.T_T.orang lain lain rase lain lain kan.tapi kalau sambal sedap semua jadi sedap.tapi yang peliknye si API takde air soda gembira.takde oke.isk.sile kelik tuk kurangkan kerabunan.

ayam penyet api rm9.70 sajo.typo.

boleh pulak buat jadual tuk ayam penyet kan bella.cube buat jadual comparison tuk subject tengok,tahun depan pon tak siap lagi.till here bye semua.!

16 comments:

KAMIHIDUP said...

terliur, siap ade jadual to, heee. :)

Ayeem Jemain said...

dah makan. boleh tahan. tp mahal! nasi asing. sup asing. grrr. makan kat gerai biasa rm5 je. ayam kampung potong 4. besar!

beLLa said...

ayam penyet wong solo yang kat ampang tu kan? sambal dia pedas jugak ohh

sarah mohamad said...

sedap nyaaaa ayam penyet.

CemPaKa SiReH said...

dh try mkn jg ayam penyet AP..pergh sambal die pedas gle weh..hehe. Ayam penyet RIA kt area serdang or bangi kt mana bella?

conbellydiobeterisme said...

cam sedap jek area bangi ade tak ayam penyet api neh??nyum2 :)

Myaby said...

ayam penyet kt skudai terbaik.

hehe

NisaAdnan said...

pehhh best giler la.
dah lama tk mkn aym pnyet

atien rashidi said...

ayam penyet AP sedap ooooooooooo heee :P SAJE PROMOTE

eesyaheera said...

pergh, siap ada jadual perbandingan. haha. i tak pernah try ayam penyet ria. tapi semua ayam penyet makan sambil hidung berair :P

nn said...

pergh. dah lama tak makan ayam penyet!

jadual yang sangat best ok! :D

Ms Serry + Fatieha Fatie said...

mcm sedap jer... nak try la nanti

Naddia said...

nk try ayam penyet ria! yg tuh paling nmpak tip top. aaaa..tetibe lapo
jgn usya budak comel lame lame

Anonymous said...

Wong Solo Win!!!!!

ERi said...

mengoda nafsu makaan betul

aainaa syaiirah said...

wong solo mmg terbaik la.. hari2 g mkn sane.. tp tula.. bdn pon da mcm ayam penyet.. sob2*

tp ape2 pon wong solo d besT! hehe