Saturday, March 19, 2011

pemberianku ikhlas

assalamualaikum.

sape suke hadiah?i suke.suke gile.walaupun dari semurah gule2 5sen sampai sebesar kereta ferrari,i suke je semua.asalkan pemberian tu ikhlas lagi lagi dari orang tersayang.bile orang kasi maknanye kite ni diingati.macam kalau pergi mane2 orang beli ha japgi nak kasi bella la.sweet tak rasa diingati.-_-".i tak kisah kalau benda tu ape pon tapi janganlah prank pulak, kalo dapat hadiah nanti i suke terexcited lebih.maaf la memang begitu perangainya.suke mesti lah excited.suke la rasa diingati.

tapi i ade masalah memberi.bukan kedekut.bukan.i suka lagi memberi dari menerima.sebab i suke tengok orang excited bile dapat hadiah macam i excited tapi malangnya tak.T_T.maybe i je yang excited terlebih.tapi selalu takut ape yang kite bagi tak semestinye orang lain suke.kalau nak beli hadiah,ni dah sedia duit yang tak seberapa dah ni,tapi pikir lame gile sampai sebulan dua sebab tak tau nak beli ape.macam kalau beli ni,ala nanti die mesti taknak,die mesti tak suke.

mesti end up tak beli pape.belanja makan je.dulu beli untuk parents pon,ye la duit bukan banyak mase sekolah rendah nanti balik mesti bapak i cakap la membazir duit watpe simpan kan bagus tapi die cakap time kasih la.wuwuwuw sedih tau.i buy the expensive pen tau dekat bookshop..:).so i promise lepas kerja i nak kasi je ape my parents nak,insyaAllah.

fear of the present not being accepted tu still till now ive problem with that.macam die nak benda lain which i tak mampu,T_T,so i beli benda lain.rasa bersalah tak dapat memenuhi permintaan.macam bb nak iphone dulu mane nak cekau.T_T.tapi i ikhlas.serius ikhlas.dengan kawan kawan yang i kasi tanpa diminta memang ikhlas.haa aku pantang sikit kalau orang mintak2 nih sebab nanti jadi tak ikhlas.so biar lah i yang beri dengan ikhlas.

i read one book nih n soo in love with that book.bile i sedih ke ape ke i baca buku tu.i bought that book to keep.oh actually as a present for someone.i know it is not expensive.tapi masa nak amik tu dah memang niat nak kasi kat die.bring that book everyday in my bag with love.so that if jumpe bile bile boleh kasi.we have a lunch.i kasi.mungkin la ayat i tak betul ke ape cakap lepas i bace i want u to read this blabla ape tah i ngarut.ye la bukan besday tetiba nak kasi.i letak depan die.die tak amik huwaa.soh tengok die tak tengok pon.even die tak pegang pon.busy dengan benda lain.sedih do rasa nak nangis masa tu tapi tahan je la public hoi so i amek balik simpan je la in my bag.n i eat my lunch sampai habis.i tak pernah habiskan makanan.T_T.pretending that nothing happen.sampai sekarang buku tu jadi teman tidur je la.

kesimpulannye kasi hadiah yang sesuai dengan jiwa orang tu.bukan sebab kite suke kite nak orang yang kite sayang pon suke.macam kawan kite suke bra pink kite suke bra hijau,takkan nak kasi die bra hijau jugak kan.walaupun kite ikhlas.kadang2 i tak reti cara nak kasi kat orang,kadang2 letak je sbb kang die melompat kat i kan susah,kadang2 sorokkan.entah la.korang wat cane?kalau tak terima cane?sebab tu i suke lagi blanje makan sebab i pon sukaaa makanan.tapi hadiah yang i kasi walaupun murah ke mahal semua ikhlas tau.bukan tuk dihargai tapi cukuplah ucapan terima kasih.single words can bring thousand meanings for me.

till here cerita kite.bye.eh sape nak bagi hadiah kat kite sile sile hikhik.;)

8 comments:

storyfromme said...

betul tu.sedih sangat kalau hadiah kita tak dihargai :(

AimiNadirah said...

Bella, bagi you hadiah senyuman boleh?

Izatie said...

Hahaha . Betul tu bella kadang2 memikir hal nak bagi hadiah ni memang payah . I pon suka belanje orang makan jugak . Hihi .

tyrachan said...

awak nak adiah ape nnt?hik3..

bella dela rosa said...

story:kann wuwuuw

bella dela rosa said...

aimi:wahh diterima dengan hati yang gumbira

bella dela rosa said...

izatie:heee eh jom banje i makan kat aussie.;p

bella dela rosa said...

tyra:bra?haha