Wednesday, April 6, 2011

memasak besame cik bella-scallop

assalamualaikum.

lately rajin pulak masak memasak.dulu ade laa konon sesi masak besame cik bella tapi tengok balik hampeh semua gambar dah hilang disebabkan album kat fb delete,dengan gambar2 semua sekali die delete.setakat nih i belum lagi menuntut masakan kampung sebab i suke western yawww.and seafood.so kari,asam pedas,kurma,and yang susah2 tu belum lagi ehehehe.itu serahkan kepada mother.nanti banyak pulak makanan sedap,taktau nak pilih mane pulak kan.oke perasan.

i suke gile makanan laut yang bercengkerang.ketam,scallop,lobster,mussels,siput,oyster,lala,eh semua laaa.and suke masak masuk dalam oven wuuu.i know some quite expensive so masak sendiri laa dari makan luar.dulu masa tak tau masak takut la jugak camne nak kawen.sebab asik buat cookies,tea time nye dish,pasta,spaghetti,lambchop,macaroni jeeee.kakhakah dah tu je yang senang.sekarang boleh la kot bagi suami makan.kot la insyaAllah.ehhh masak penuh kasih sayang semua jadi sedappp kan.


kali ni masak scallop.nak masak pedas sebenarnye tapi mother cakap sok je.so i amek 10 je nak buat bakar.macam biasa bawang,bawang putih,potong kecik,taruk perasa,garam,sos ikan,sos tiram,lada,cili boh,tadaaa taruk dalam scallop and atas taruk cheese and it will cover all.bakar dalam oven so the cheese will melt.boleh bayanggg takk.ehehehe.applicable for oyster,mussels ke ape ape la.sukati sebab korang yang nak makan rasa camne.

esoknye pulak buat scallop masak pedas.huhuhu sedappppppp.kahkah boleh tak masuk bakul angkat sendiri.hasil google sebab mother takde kat rumah so i yang masak semua.tetiba terasa bangga.maklumlah pemalas.!atleast masak jugak hokay.i salu bawak makanan tuk kekawan hokay.tapi rajin la kalau masak benda tiru macam afc channel nye recipe.mother kate bukan kenyang pon semua.takpe suke!presentation of the food sangat penting sebab tu kena cantik baru lah tambah selera.hihihihi.sebab tu i suke makanan cantik.:)


till here.btw i dah dapat ketam,setelah lame teringin.buat ketam butter yummeh.best nye nanti kalau dah besar boleh duduk je kat dapur takyah kerja so masak benda sesedap.haishhh.pastu dalam peti ais banyak gile makanan.pastu siap ade stor makanan and spices semua.and semua kuali oven semua besar best.wahhhhh.sekali dah kerja jadi pemalas ya rabbi.makan megi je.ok bye.!

21 comments:

RaraPuing said...

yummmy sedapnyerrr. :))

Ayeem Jemain said...

grrr macam sedap

KAMIHIDUP said...

tahniah. bakal2 isteri yg suami xkn makan luar, heee. :)

Alan said...

x gemar makan benda camni ^_^"

Balqish Jaffri said...

la..resepi?

leyzajamil said...

bw sini from blog ayeem

beruntung sapa yang tak de allergy makan seafood..

combi said...

nampak sedap je hasilnye nati . nape xtunjuk hasilnye??=D

Izyan Masri said...

WAAAH.MACAM BEST KEBABOM JE NI :D

Arshieda Nabila said...

patotla bella kurus...mkn western mane kenyng pon....lau AN kene mkn nasi gk...;-)

chairooL ruLez said...

macam sedaaaap jerr...mintak sikit nak rase boley ?

conbellydiobeterisme said...

wah nampak sedap nyum2 hohoho



http://jambancomel.blogspot.com/2011/04/muka-cantik-tapi-hisap-ganja.html

bella dela rosa said...

rara:heee dap dap

ayeem:bukan macam ye.memang!

kamihidup:aminnn.suami memang takkan makan luar.;)

alan:i suke gilee

bella dela rosa said...

balqish:hee da bagi kan?ade tulis kat ats

leyza:tu la beruntung sangatt

combi:Sebab da makn cecepat wuwuw

bella dela rosa said...

izyan:haha tak la sampai kebabom yanggg

arshieda:wahhhh kite makan nasi jugakk semua pon makan ehehhe

chairool:huhu da abisss

conbelly:bukan nampak je yeee ehehee

storyfromme said...

comel je.tak sampai hati nak makan.he3.

fyna said...

errr...tak pernah mkn..
sedap e?






jom singgah n follow belog fyna.
http://inibelogfyna.blogspot.com/

nelly said...

nyum2 !!!!!

bella dela rosa said...

story:hehehe makan je yang,tak makan rugii

bella dela rosa said...

fyna:hee sedap jee

bella dela rosa said...

nelly.:p

Mira Amirudin said...

wow....sedap2!
nak try la nanti! resepi chef bella ;)