Saturday, June 4, 2011

kerang bakar.

assalamualaikum.

kerang bakar rm5


dulu masa darjah satu i pernah kena tahan wad.denggi infection.sebabbbb sebab kerang wuwuw.dulu kalau boleh semua benda nak makan.nak ngap.kecuali batu dan pasir.daun pon penah jilat.tak la sampai telan.i wonder kan sayur2 kite makan kan hijau,kenapa ye takde sayur rumput masak lemak putih ke.pastu daun bawang kite boleh makan,kenapa tak masak daun rambutan,daun durian,daun manggis masak sup.daun jugak.oke back to topic.

mase tu i kacau2 mother kat dapur then nampak kerang main makan je padahal tak masak lagi.taktau laa cane tetiba keracunan ape tah pastu tetiba denggi la ape la.i pon tak ingat snanye tapi ingat kerang je.pastu dok hospital dapatt pulak dr hensem.hensem ohh,kalo masa tu da besar kan bagus,sebab die muda lagi.so macam kalo i umur 22 die macam umur 26 camtu haa baru la padan.ok bye bella takyah gatal.then after masuk wad lameeee then keluar lama jugak la tak makan kerang sebab takut.cucuk2 tangan sakit hokay,kalau tak kena urat betul,die cucuk lagi.

tapi dah bebesar tetiba kerang bakar jadi feveret.peveret okeh.kalau jumpe kedai kerang bakar memang boleh wat gile sekarang.dalam sebulan nih da 3/4 kali pergi makan tempat same.orang tanye makan katne best memang jawab tempat ni je la.hkhik.tapi kerang ni memang sedapp.die kat serdang.kat roundabout yang dekat kedai anjung tu kan,kalo kite dari upm,amik pukul 3.ikan bakar pon ade,sotong bakar.udang bakar je takde.name kedai kembangan paradise kott.

ni pari bakar rm6 sajo.

sotong bakar rm6.2ekor,da bakar jadi cenonet.kuah die sedap maveles.rasanya orang kedai bebetul dah muak tengok muke kite.T__T.tak kesah la.

tapi korang pernah tak terfikir kenapa kan kalau mak2 kite masak masak lemak nenas cili api la.pisang yang masak ape tah.durian boleh buat tempoyak.kenapa diorang tak tukar masak lemak nenas jadi masak lemak manggis,kerabu mangga jadi kerabu oren ke,tempoyak durian jadi tempoyak peach ke.buah kannn semua.tak terfikir ke?

oke till here bye,good day!

17 comments:

kaizen said...

pasal mkn mlas nk pikir sgt...ape ngap jer...hehehe

*masakan mak gak palaingsedap kat dunia....

faziana ARahim..... said...

tertelan air piur kejap...

AimieRifdi Abd Halim said...

masyaALLAH~ guess what syg..? :D

*okiey, Kakak terasa nk jump up & down skrg nie actually*

waaaa~~ excited2.. *fuh* take a deep breathe.......& ooutt* :D *ngeee~*


1 of KAKAK PUNYA favourite pun KERANG BAKAR syg~~ waaaaa~ *yay2* ada gang~ :D

*okiey aimie, relax* hehee.

hehe. sorry bella kakak ter-over excited pulak~ :)

Kakak just loooveee kerang bakar until dulu waktu kakak baru finish form 5 kakak 'ter-over-dose' with kerang sampai bila makan je dpt allergies then habis gatal2 & bengakak2 the whole body~

buuuutt then, that never stopped kakak from continuing to eat it~ *okiey, kakak mmg someone sgt2 stubborn actually *shy~* hehe.

then Alhamdulillah, skrg nie body kakak dah boleh accept blk kerang & kakak kalau tau je mane2 yg ada kerang confirm abg dinie akan belanja kakak at that place~ :D *ngeee*

but nooowww, since kakak dah kenal a new gang, ALHAMDULILLAH, nnti kakak akan selalu laa kidnap Bella utk eat kerang bakar same2~ ;) *yay2*


Kerang bakar sgt2 bagus utk org yg low blood pressure & also anemic~ :) sbb it helps to build more red cell blood~ <3 insyaALLAH <3

Bella buat kakak lagiiii tak sabar nk meet adik kakak yg beautiful nie tau~ :) muaCks!! love u a lot dear~ *huGs*

Ayeem Jemain said...

slrppp favourite. tp kalau terlebih makan, menggaru macam beruk nanti. :(

bella dela rosa said...

kaizenLyes trueee

bella dela rosa said...

faziana:nanti jumpe kerang bkr jgn lupe singgah

bella dela rosa said...

aimie:ya Allah kakak.!!!kite memang suke gile kerang bakarrrrr.memang suke sampai kalau mother beli kerang she will keep some for me untuk kite bakar.

and kite pon pernah kena allergy sebab kerang bakar jugak.sebab kalau yang kerang tak elok tu memang selalu akan merah2.tapi kakak sampai overdose haip2 be careful.

yay jom kakak,mmang this place sangat besttt nak makan sebab die ada macam2 lagi.tapi jauh la ngan kakak kan sobb.that is y padang kota penang memang tempat feveret sebab banyakkkk sangat orang jual kerang bakar,kat sini susah nak jumpe tau.:(.

me too tak sabar.actually masa mula2 kenal dengan my bestie kitorang jadi sangat rapat sebab banyak chemistry hee.same goes to u.!

bella dela rosa said...

ayeem:iskk kesian jangan la sampai jadi macm beruk,binatang dengan manusia jauhhh sangat beza die

izz zara said...

aaa, bestnya! kerang bakar pun my fav! n ikan pari tu pun my fav, suka kalu mkn buat asam pds or bkr.. hmm telan air liur :)

delarocha said...

jangan terlebih makan pulak.. nnt dapat gout di hari tua.. hehe

ain revival said...

siyesly kerang bakar is my fevret!

hehe

eesyaheera said...

kerang bakar tu my favourite ever and ever!

ayulunera said...

sedapnye.....wlopon ayu tak mkn kerang bakar..tpi gmbr ni mmg wat ayu rase nk mkn..hee

pari bakar my fevret...lapo dah ni..cam ne ni..heheh

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

teringin nk mkn mcm menu di ats:)) yummy...

munirah said...

jam sekarang pukul 2pm, bace entry ni perut nyanyi nyanyi balik :( haha padahal dah melantak td :D

penyisir rambut said...

siyesly tak penah mkn kerang bakar...
selama ari ni penah mkn kerang rebus je...

saadah saadun said...

terliur. ya allah. i dah la mmg suka segala jenis seafood. tambah2 kalau bakar. T__T