Thursday, August 4, 2011

pergilah air mata

aku menangis bukan kerana aku memerlukanmu, bukan juga kerana aku ingin kau kembali padaku,tapi kerana aku akhirnya menyedari aku terpaksa melepaskan kau pergi.

aku akhirnya dapat belajar dan menerima perpisahan kita dan benar benar percaya bahawa aku boleh hidup tanpamu.aku akhirnya dapat menerima tragedi cinta kita.kemudian kau tersenyum padaku dan merosakkan segalanya. aku tewas kerana jatuh cinta padamu.

soal hati tiada undang undang.apatah lagi dengan paksaan.tiada kasih yang lebih manis dari kasihnya cinta, tiada kasih yang lebih perit dari putusnya cinta dalam derita.

jiwa yang putus cinta selalunya diiringi dengan air mata.

cinta tak berbalas bagaikan layang layang yang putus talinya

soal cinta adalah soal hati,ia juga adalah soal jodoh.kita hanya merancang,Tuhan yang menentukan segalanya siapa jodoh kita.sejauh mana dan sedalam mana pon cinta kita namun tak berbalas, sukar untuk mengakhirinya dengan menuju gerbang perkahwinan.

cinta tidak selalu bersama jodoh,tapi jodoh akan selalu bersama cinta.

kahwinilah pada orang yang lebih mencintai kita dari kita terlalu mencintai diri orang lain. itu lebih baik dari mengahwini orang yang kita cintai tetapi tidak mencintai diri kita.kerana adalah lebih mudah mengubah pendirian diri sendiri daripada mengubah pendirian orang lain.

melupakan seseorang yang amat disayangi amat sukar.cinta akan hidup bersama dengan waktu,apabila waktu itu mati,maka matilah cinta itu.

just share.:)

source:here

p/s:so jangan sedih2 bile putus cinta oke?heee.i always kept the bold words in mind and heart.the time will come insyaAllah.trust what is writen by Allah,saya percaya pada jodoh yang ditulis oleh Nya.jangan salah kan takdir kalau die bukan untuk kita.if we love and want that person,a doa will help.kalau orang tu nak kite die akan berusaha no matter what it takes and what problem he/she has to face kan.*haha*.just appreciate others while they still exist in your life.chance will not come for thousand of times if you waste it.


much love.

update:BUKAN I LA PUTUS CINTA.memang tak la kann..tade nye peputus cinta nihh.cool ni jee haishhh.just for share oke?:)).ha besau lagi tulis eheh.yang putus ngan brad pitt tu da lamee da, wakakakak,oke tak.

20 comments:

Husna said...

so Bella..
jgn nangis2 ek..nk menangis boleh..tp lepas tu lupakan terus..
and be strong, girl

que said...

copy copy

Cik Kiah said...

saye sokong!

bella dela rosa said...

husna:hehe kite tak putus cinta ponn.;))

que::)sure

kiah:yayy

Cik Tqah said...

betul tu dear.. jgn sedey2.. coll sudeh..enjoy life n chill..jodoh dimana2

Nurulbadiah Lai said...

dear like berjuta lemon this entry..:)

syakey said...

betul,Allah ada agendanya yang tersendiri....

laskar pelangi said...

tabahkan hati yup:)

si faraa :) said...

suka yg ini..! hehehee.. tabahkan hati ye akak cantik! :D

kaizen said...

go go bella!!!!

dah macam tuna blog jer yg putus cintan

latest entry ST : Nisbah Lelaki-Perempuan

lolita said...

betul tu..
jangan sedihsedih bila putus cinta
maybe ada hikmah disebalik apa yg terjadi~
:)

RiHiKi said...

Nk copy...hee

Ms Shake a.k.a Sara Akasha said...

nice entry :]

Syafiq Aiman said...

la ingtkan dia yg putus td.. bru nak msuk line... pftt.. hehe, gurau je :P

finiey said...

kopi eh.. :)

chairooL ruLez said...

brad pit ? hahaha...brad sumpit kot....hak3

Amirnadirah said...

jiwa kacau tahap kronik nih,g la karauke ke ape ke,hehe

bella dela rosa said...

hehe dear all,if u want to copy,silakannn.;)

foodntravella said...

Betul. HE must love you more than U love him (^:^)

Anonymous said...

hey, just blog walking..i just wanna say that, your face in that photo looks like Hanis Zalikha. you are prettyyyyy :D