Tuesday, January 3, 2012

dilema dilema

Assalamualaikum

Masa lepas exam tetiba terfikir pasal perangai lelaki yang kalau dia suka buat something, die akan buat bersungguh sampai lupa dia tu ada bini. Tapi sebenarnye sebelum exam pon da figure out, how to get rid of this problem, hehe at least for the preparation in facing the future, who knows kan tetiba dapat lelaki yang suka pompuan, gila.eh tak la, yang gila kan benda lain dari saya. FUHH ini memang tak boleh diterima!, tapi kalau gilakan Allah dari gilakan saya takpe.

Sebab apa tetiba terfikir sebab saya pernah rasa ye! I used to know a guy who crazy about em game. Alaa dulu budak sekolah kan main game je, gila bosan, takde masa depan (cakap ngan diri sendiri ke bella?). Lets make it general, usually men will get crazy bout gadget, motor, fishing, GOLF!, game, car, lepak, kawan2, girls?, or even foods (eh kalau pernah jumpa laki cani, jom gang, yang ni takpe hahahahaha sebab we share the same thing!). Tapi jarang jumpa except my uncles, i gang dengan mamu2 and diorang yang keluar duit yay banje i makan tempat baruuu! 

 
 gambar hiasan

Ape sebenarnya motif entry ni? Sebenarnye nak cakap saya tak berapa suka la, sebab lelaki kalau suka/minat, dia suka gile! Yang macam sangat gila, yang macam kalau isteri nak beranak japgi ni dalam operation room nih tengah contradiction(betul ke term ni?Its contraction ya ive googled it right after i finish writing this post but i din change it, SURPRISINGLY many anonymous with no manners word commented like Ive done big mistake, big L), die tengah main golf???BAYANGKANNNN? Isteri tengah dalam pantang sesedap je hantar rumah mak mertua pastu si laki main golf dari pagi sampai petangg? Ape emphasize golf je ni? Sama la benda lain, macam fishing pon sama. hihi. 

I penah duduk dekat driving range, lepastu ade abang ni sesedap dia main, tetiba isteri dia call, masa tu dah pukul nak dekat maghrib, rasanya isteri die sebab lepas die letak call cakap lembut2 terus angkut set berambus balik, wahahahah kelakar2.padan muka. Tu kalau angkat call, kalau tak angkat?


Isteri: tutt tutt tutt tutt  (10kali tak angkat, tut tutt bunyi tepon bukan kentut)

Isteri: Kali ke 11 (dan selepas hantar message berupa bom)

Abang: Hello. 

Isteri: ABANG TENGAH BUAT APE NIH???????(ala comel nye panggil suami abang, saya suka laa panggil suami abang, macam comel, tetiba.)

Abang: Abang kat range ni sayang, tengah practice, da lama abang tak main. (padahal baru 2 hari tak main).

Isteri:Abang ni tak reti nak balik ke??????? dulu bukan main lagi nak berkepit 24jam, sekarang dah macam saya bini kedua pulak, yang golf abang tu habis berpuluh ribu tak kisah pon, yang saya ni cincin emas pon takdeeeeeeee.!

Abang: Oke lagi abang kasi awak makan dari tak kasi lansung. Abang main golf ni tuk kesihatan (motifffffff???), dari main game tu main facebook tu takde pekdah. 

Isteri: Banyak sangat la alasan abang nak kasi kan, abang tak reti nak exercise kat rumah ke?

Abang: ALAAA OKE LAGI ABANG MAIN GOLF DARI MAIN POMPUAN (pang pelempang kang)

Isteri: terasa cam panassss je dalam ni


Apesal tetiba semangat sampai buat dialog ahhaah gila cacat aku nih. Wahahaha kelakar gile, memang nampak sangat tak layak lansung amik course bahse, kalau annoying tolong la jangan baca sebab diri sendiri baca pon annoying gila. Haaaa i tau cane nak balas dendam balik wahaha baru terpikir ni

Diwaktu hujan ataupon mendung, ataupun ape2 la yang boleh menghalang aktiviti luar (metaphora sangattt)

Isteri: Abang, bosan pulak hujan2 nih. Rasa macam nak pergi jalan makan2

Abang: Abang pon bosan ni takley main golf, jom la kite g keluar tengok wayang ke, makan2

Isteri: eh sape kate nak ajak abang, saya hari2 da jumpe abang, saya nak la keluar ngan kawan saya jugak.

Abang: (sentap)Ha oke la camtu. awak g dekat2 je, kang lama pulak nak balik

Isteri: Saya rasa nak g jejauh la sebab dah lama tak jumpa kawan saya tu (padahal baru 2hari tak jumpa, sila rujuk cerita suami tadi, siap main rujuk pulak kau ni bella), sama la macam abang main golf tu, boleh pulak abang lama2 tinggal saya kat rumah (gila derhaka bini ni,  oke oke ni gf je boleh buat)

Abang: awk ni asyik nak keluar jumpa kawan nak pergi jalan laaa nak pergi makan2 laa. awak tak reti dok rumah ke tak reti makan rumah??

Isteri: OKE LAGI SAYA JUMPA KAWAN DARI SAYA JUMPA LAKI???????????????? (kesinambungan cerita dari atas)


kite ni kalau rasa kita buat betul seboleh bolehnye nak kasi alasan untuk benda yang kita suke buat kan.#fact. Macam oke lagi saya main golf dari main pompuan, oke lagi saya buat ni dari buat tu. Die macam atleast i pakai tudung dari tak pakai. Haa camtu kann. Ade je benda nak jawab.


I snanye nak cerita sebab musabab nye i tak suke orang yng crazy melampau over something sebab selalunya tanggungjawab tu tetiba terlupa, sebab saya jenis suka family man kot. Yang tak kisah la nak suka apa pon (mestilah lah isteri kena support minat suami kann) tapi jangan lupa family sentiasa no 1, sebab the quality time with families yang penting. point die sikit,cerita nye panjanggg, takpe elaboration tu penting hhihi. Kan dalam exam kena ada point, ade elaboration dengan ada example kann, ai apply je nih.huahua, dalam exam kau taknak apply pulak kannnn,

Till here tadaaaaaaa. :)

p/s:Wahahahhahahha baeklah contradiction tu banyak betul spekulasi.dah banyak yang merepek pulak contactor, contradict, contract and agency,T_T. Cacat okay, comell yang baik je, yang bajet bagus tak.


13 comments:

Akim Iqbal said...

Saya fleksibel ! Hahaha.

acanmunie said...

bella, last week i ada nampak you dekat library :)

mr.s mi-G said...

jom cekidaut my blog..ade new promotion for this new year.. =)

Mr feckry said...

gud luck ezam lu

aleen avians said...

assalamualaikum. Sy setuju dgn kak bella! Tapi lelaki yg kalau obses dgn kawan2 lebih teruk ke dari yang mcm ni?

pepengitufikri said...

hahaa biasa la lelaki......

bella dela rosa said...

akim:baguss la cenggitu

mi-g::)

feckry:da abis pon

aleen:haa ngna kawan2!same je kot sob sob

Anonymous said...

eyyy

contraction laaa ape contradiction niey..

acanmunie said...

bella, hri tu i nampak you dekat library :) ehh i dah pernah ckp ke psl ni? belom kot. hee

Anonymous said...

contractor laaa apa contradiction ni?

BeYLa! said...

Hahahah kelakar laa dialog tuee.btol2!nad je kan nk jwb nyeee.tp snanye bpk beyla pun haii crazy over dgn badminton, golf and fishing dea smpe tgl mak kite kt umh sian mak kitee. T_T

Natasha said...

Ohsem giler metaphor itu! I like!
Best! 30x
(:

chairooL ruLez said...

kah kah kah kah kah kah kah!! ini klakar!!!!!