Monday, February 27, 2012

penang village, seoul garden and sushi king!

Assalamualaikum

hyeee, disebabkan laptop comel saya tertinggal dalam kereta kawan saya iaitu parehah, hidup saya tak keruan. Selalu perli orang alaaa handphone je pon takde sehari dua (tapi saya boleh je takde handphone unless veryy the important) tapi takde laptop huwaaaa asyik kacau parehah je tanya huhuhu. So, sekarang terpaksa guna laptop besar. Bosan sangat saya pon godek2 gambar lama, banyak rupanya. gege tapi saya rasa pernah je taruk dalam blog, takpe la eh refresh la kononyaaaa, kejadahnya nak refresh mind orang benda tak berfaedah zz.


Penang village, alamanda putrajaya

pai tee, kite bukan nak berlagak la (motif sangat ayat nih) tapi kite pon reti buat and sedap gileeee.sebab buat dia senang sebab tu sedap, kalau tak sedap memang takley masuk dapur.T_T
 
  IMG_46251 
char kuey teow
 
 
IMG_46281 

Seoul garden IOI mall puchong. 

Saya memang peminat setia seoul garden sedap okayy. For me steamboat dekat sini paling sedap, bukan paling sedap, memang ni je kot yang sedap wuwuw.
 
nama dia ketam cheese, Selama kite g seoul garden masa ni je ada, memang kalau nak pergi check dulu ada ke tak, bole. Susah gila nak ada yang ni and sedap gilaaaaa, kitorang je yang makan setiap kali dia refill. Dia memang JARANG ada ye, ke memang sekali je ada?
IMG_3554 



Ni lagi satu favourite food, sushii!!!! Dulu kita tak suka, serious tak suka then macam mana tah boleh tersuka, oh sejak try dekat cold storage, klcc terus sukaaa, sedap giloss. Tapi kite rasa sushi mahal la, nak munch2 je pon dah kena RM30, tak kenyang pulak tu iskk. Dah la bajet nak makan 3/4 je sekali yang berjalan2 annoying betul die nye moving sushi tu suka doh nak flirt, terpaksa ambik.
 
siapa tak suka sushi maybe can start with golden ball eh nama dia, SEDAP gilaa!
 
IMG_4392 


Sampai disini saja, tadaaa :)))

23 comments:

Siti Suriani said...

besnyerrr.. tapi kite tak makan sushi. nanti muntah..hehe

Siti Suriani said...

besnyerrr.. tapi kite tak makan sushi. nanti muntah..hehe

iyka zulaika said...

kak bella cantik la :D kita tak boleh mkn sushi. wuu. memang tak boleh nak telan.

Feza said...

wah semua gambar makanan. lapar serta merta. :)

KETUAT DI KAKI said...

sedap2..lapo2!!!

fatin adawiah said...

wah tingin nak cuba!!

Faleeq Harees said...

macam sedap! pai tee!
now my stomach start growling..zz

Anonymous said...

err sedap ke? mcm byk kolesterol jek

AmirahSM said...

sy pon peminat seoul grdaen!! heee

New Hope said...

Salam,

no 5 paling menyelerakan..

KLIK: dilema pembantu rumah cantik

KyleRuL said...

Salam...wow..banyak nyer makan!!
singgah sahur jap..

Miss Anis said...

sushi??sedap ke?huhu tak penah lgi rse...

LynN LoLa~~ said...

err yg last tu ape?? mcm emm... takpela. hehe. lynn tapenah mkn sushi kak bella! aja! hehe

titan said...

aishh..dah lama gila tak makan sushi nih..bersinar mata kejap. haha..

bella dela rosa said...

feza:kite pon tetiba lapar huwaa

bella dela rosa said...

ketuat dan fatin:hehe go start your car and find the nearest places to eatttt

bella dela rosa said...

anonymous:sedap, it would be nice if you can put your name.;)

bella dela rosa said...

amirah:kite memang peminat setiaaaaa

bella dela rosa said...

miss anis:ya Allah sedapnya, tengah telan air liur ni pikir tapi it depends dekat orang jugak

bella dela rosa said...

miss anis:ya Allah sedapnya, tengah telan air liur ni pikir tapi it depends dekat orang jugak

bella dela rosa said...

lynn:yang last tu ialah octopus sedap gile, haish sume sedap la.kalau tak reti makan start with golden ball

bella dela rosa said...

titan:hehe pergi la makan sekarang

Anonymous said...

murah sungguh rzeki makannyer...hurm...banyak gmbar makan jea...:-) xterkejut kot nnti jadi hos jalan2 cari makan kea..:-)