Thursday, March 15, 2012

taman wetland, putrajaya

Assalamualaikum.

Anda sukakan air? Sukakan aktiviti air? Tinggal diesekitar kuala lumpur? Ingin beriadah bersama keluarga tetapi tidak tahu dimana? Ya, anda berada ditempat yang betul untuk mendapatkan jawapan. Nantikan! HAHA over! Silalah ke taman wetland putrajaya, disini ketenangan mugkin dapat dicari (kalau nak tenang g baca quran). Kitorang haritu pergi main paddle boat eh? kalau nak tengok rate dia sila refer di website yang tertera di atas

Kite sebenarnya dah banyak kali nak main kayak, boat ke, canoe ke semua la yang boleh main2 air ni sebab teringin pergi laut tapi takde laut yang dekat dengan kl hoho. Lepastu memang tahu dekat taman wetland boleh main2 air tapi masalahnya tempat ni buka pukul 9-5 pagi kalau tak salah dan masa bila nya nak pergi kalau bila free je lepas pukul 5, so selalu memang terkejar2 pergi and guess what snanye dah dekat 4 kali pergi dan malangnya tutup tak pon cuaca tak elok. Taman wetland ni ada 2 pintu tau. Satu yang taman boleh main beskal, satu lagi boleh main airrr. Kalau nak g  main air, make sure masuk pintu betul, die yang first. Kalau yang taman tu, die kena kedepan sikit.But then alhamdulillah actually masa kitorang pergi ni dah pukul 4.45 which means memang nak tutup lah kan, tapi nasib baik abang tu baek, aww tq abang! so dia sudi balik lambat tunggu kitorang habis main wakaka. Sebab dah banyak kali pergi selalu tak dapat, mungkin abang tu sedih dengar cerita kita, maka die pon korbankan masa tengok kitorang main.



IMG_25871 
tersenyum indah sebab akhirnya dapat jugak naik walaupon memang panas hoii.kalau bawak payung kan over pulakk.

IMG_25751 
dan nasib baik juga saya punya kawan yang sudi layan kerenah wahaha, setiap kali keluar die tanya nak g mana, nak g main air hha walaupon die pakai gojes2 sekali main panas hehe.
 IMG_25781 
IMG_25881 
tapi kite ni kalau memang nak pergi, sampai dapat baru kite tenang, kalau tak memang teringat je.
 IMG_25821 IMG_25891 
  IMG_25971 
love youu.

Lepastu kitorang balik dan makan di black cub, UPM tercinta. Pastu2 kita jenis akan makan benda/tempat sama kalau kita suka gila, then akan makan sampai bosan baru dah tak lalu nak makan, boleh. ape ape je la bella~
 IMG_26021 
Nasi goreng putra RM5
 IMG_26061 
 Nasi goreng sotong RM5



Till here tadaaa! rasa macam pernah tulis la pasal ni, kalau pernah diam2 je.

27 comments:

CekbOlat-bOlat said...

wahh, comel2 dua2 org.. cntik lak tu tmpat,

bape org tu? dua je?

lula said...

tertibe nk pergi juga taman wetland.. heheh.. berkayak best juga!

NadyaBubble said...

Sedapnya nasi goreng, hehe.

LynN LoLa~~ said...

aaa rm5? mahalnye kak bella! tp tmpt maen air tu cambessst je :D alaa kak, PD kan dekat ngn kl? g laa main kat PD :)

hazanis said...

Nampak best jer Nasi goreng putra tu..:)

Husna said...

tak pernah pegi pon wetland ni..one day nk bwk the kids la.. nasi grg putra tu mcm sedap..kat mn kalo kat upm tu?

New Hope said...

salam,

dah pernah pergi..

KLIK:PHISON TUBUHKAN PUSAT KEJURUTERAAN DI PENANG

Amin Zxy said...

best gak gi kat situ!!

http://android-craze.blogspot.com/

cik mun said...

teringin nak gi sini...huhuhu

azam said...

salam kenalan

Anonymous said...

Hitam kang main panas

Anonymous said...

Hitam kang main panas yang

Syazwan Che Deraman said...

asal tak terjun?.

tu baru betol betol main air.
heeee

- F i D - said...

port training dragon boat ngan rowing dl nih..lama dh tak ke sana..huhu

bella dela rosa said...

cekbolat:haah dating 2orang je

bella dela rosa said...

lula:best but make sure timing sesuai ad weather pon okee

bella dela rosa said...

nadya:Sedap, next time u cook and pass to me sikit ye ;p

bella dela rosa said...

lynn:pd laut geli geli ehehhe.salu jugak pergi pd hehe.emm oke kot rm5 ke mahal?eh tatau sebab die macam banyak lauk and sedap so tak kesah sebab sedapp

bella dela rosa said...

hazanis:memang best sangat hhehe

bella dela rosa said...

husna:Sedappp kalau masuk upm, pintu 5.dekat jalan nak ke maeps tu ;p

bella dela rosa said...

amin:haah memang best ;p

bella dela rosa said...

anonymous:emm oke tape hitam, sape ni ye?

bella dela rosa said...

syazwan:hahahha panas2 nak terjun ape nye, takut tatau dalam tu ade ape

bella dela rosa said...

fid:really?patutlah salu ade orang main ramai2

Mohd4fiQ said...

cam best je kat sini~..bleh berenang2 x?..huhu

Anonymous said...

Hi thеre! I'm at work surfing around your blog from my new iphone! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Keep up the superb work!

Feel free to visit my web-site :: fastest way to lose belly fat

Anonymous said...

Thank yοu for the ausρiciοus writeuρ.
It in faсt was a amusеment account іt.
Look aԁvanced to far аddеd agreeаblе
from you! Hοωeveг, how can ωе communiсate?


Αlѕo viѕit mу wеblog
:: can you get rid of herpes