Friday, July 6, 2012

kenangan lama

Assalamualaikum

I tulis ni bukan nak mengimbau kenangan ke apa, masa tengah kemas barang nak dibuang sebab nak move out terjumpa la benda benda yang boleh buat gelak. Dulu i ni collector apa orang kasi, semua orang kasi i simpan tapi sebab ya Allah semak sangat, so sejak menjak ni setiap kali kemas almari ke barang ke memang dua plastik besar buang. Tapi selalu baju and tudung la sebab asyik kena marah je bersepah so mother soh buang yang tak guna. Kertas, books, paper ialah barang yang malas gila nak sentuh, pindah je bawak semua takut mana tau terbuang benda penting. Sekarang sijil SPM saya memang dah hilang huarghh.

Kertas kan berhabuk kalau simpan je, so i pon kemas la satu-satu. Kalau dah kemas haruslah jumpa benda-benda yang simpan dari sekolah. Nak expect surat cinta? Memang takde kot, i tak lawa, takde orang nak utus surat huahua. Pastu i jenis dapat pastu buang kot? I kawan pulak selalu dengan group yang cun je semua, so i terkebelakang haha. Selalu baca, dekat sekolah orang selalu dapat surat cinta sampai berkotak, apesal i takde? Sedih ok. Sampai sekarang kumpul pon memang separuh kotak pon takde hahahaha. Mungkin lelaki i kenal semua tak suwit. 

Tapi dulu i ada diari, jarang la cerita kat diari, biasa lah hangat2 tahik ayam. Ni adalah benda benda yang i jumpe dan cerita disebaliknya

IMG_4253 
Ni diari tapi tak macam diari sangat pon sebab banyak tulis pasal school stuff and luah perasaan and motivasi. Siap ada lock code lagi, ni bukan mainan punya oke yang pusing number apa pon betul, ni memang ada password haha.
 IMG_4255 
 IMG_4256 
Yang ni kelakar, ada la tulis sikit diari tapi dah koyak rasanya sebab tak jumpe pon, semua nama samaran ni sebab taknak kasi kantoi, motifffff. Sebab mengumpat kan hahaha.

 IMG_4260 
Surat geli ni i baca banyak kali, apa ni, sejak bila ni and SIAPA yang i tulis ni. Haha banyak kali baca ni untuk siapa eh, apesal miang sangat ni umur belas2 pon omg. Tak matang betul, pengaruh rakan tak sebaya. Isk apasal boleh cakap camtu, tak boleh terima betul diri sendiri yang tulis. Tapi yang iloveyou tu kawan yang tulis sebab i kasi dia baca KAHKAH. dah tu bukan diari namanya, ala cerita kelakar perlu dikongsi. Tak syok la zaman kanak2 takde crush syok sendiri.haha. Dah 20 lebih baru serious oke?

 IMG_4261 
Ade buku mengumpat dengan kawan some more, astaghfirullah haish.  Ini buku mula2 buku bincang tapi sebab dalam kelas ke dalam dewan tak boleh cakap, tapi i kan baru tau dari sekolah memang becok, ada je benda nak cakap. So kitorang pon tulis la. Dari semua sebab la tulis, ade la 3/4 orang yang tulis bincang2. Takde benda penting tapi bila baca balik apesal la macam takde benda lain nak cakap.

 IMG_4263 
Yang ni tetiba jumpa pon pikir siapa eh, siap print ha. dekat mana dapat biarlah rahsia, kang specific macam mengaibkan pulak, kawan2 mesti boleh tangkap. Tapi ni dah lama few years back. Kite tak reply pon semua surat2 ni, kita cakap terima kasih, you can get better, jawapan selamat!
 IMG_4264
Ni pulak hp kedua saya masa sekolah. Hp pertama mestilah 3310, sume pakai hp tu kan dulu tapi first beli RM500 3310 tu, mahalnyeee! Sekarang saya pakai hp RM99 haha kesian.


Harini adalah hari terakhir boleh tido dengan kakak aimie wuwuw sedih.. Lepasni kalau nak sleepover kena kongsi ngan abang dinie sekali hahaha, oke tak kelakar. SO today kitorang buat girly2 stuff together hihi. Tak update lagi pasal wedding parehah, nanti oke? Tadaaaa

7 comments:

Marya Hana said...

ada persamaan di sini, i pon tulis diary yg sumpah merapu masa sekolah. bila baca balik, nauzubillah gatainya.. :D

syuhada hassan said...

nice sgt nice kisah retor awk..hehe...ade 3 request utk cik joyah..

1) wedding parehah
2)gurly2 stuff with kak aimie
3) kak aimie's wedding tomorrroww

*wkwkwkw* mesti awk pengapit kakak kan? heeeeewh..

New Hope said...

salam

kenangan x boleh diulang selamat tggl zaman sekolah

KLIK BERJAYA KE M.I.T

shiQin Az said...

teringat, baru minggu lepas kemas brg2 lame..diary, xyah ckp..belambak..same la, bagi name samaran tanak kasi kantoi hehehe..mule2 tulis diary dulu pakai tulisan rahsia..aiyoo poyo nak mmpus :P comel la awk..kite da follow..follow kite balek yea! :D

KA ( Klik Aje! ) said...

Tahniah dari KA, anda telah terpilih senarai "19 Blogger Feymes Wanita Cantik Di Malaysia"... Sila komen Sila klik aje link 19 Blogger Feymes Wanita Cantik Di Malaysia di bawah ni.
http://www.klik-aje.com/2012/07/19-blogger-feymes-wanita-cantik-di.html

Hairet Humaira said...

awak ada fb x?

Anonymous said...

Kenanganku hilang sudah huhuhu