Thursday, February 21, 2013

Kontroversi blog

Assalamualaikum

Rasanya mesti antara korang dah tau cerita fake blog tu kan. Selalunya kite takde la ambil tahu sangat sebab jarang baca blog orang, tapi yang ni terambil tahu sebab kite baca blog dia hoiiii. Adalah seperti rasa ingin tahu la jugak, ye la dok ler baca setiap kali update sebab jalan cerita kat blog tu ringan je, tak berat tapi menarik.

Lagi satu sebab rambut dia cantik, and tetiba terbaca blog minah ni sebab banyak famous blogger asyik promote, so terikut baca sekali. Kisah pulak kan masa tengah baca nak fikir dia ni real ke tak, tak pernah la kite baca blog blog orang nak terfikir sampai macam tu sekali. Baca sebab ye la nak baca je. Korang yang baca blog kite ni confirm ke tahu kite ni real ke tak, tetiba nak doubt kan orang. Ape la bella nihh. Ye la bila you tetiba datang blog orang for the first time, ada yang tengok content, ada yang tengok muka. Ada ke orang tetiba baca terus fikir entah2 dia ni tipu.

Ala sebenarnya tak kisah la orang tu tipu ke, ada 2 personaliti ke, bila membaca bukan nak tau siapa dia, tapi ape yang dia sampaikan. Walaupun dongeng hahahahahha! Sama la macam baca novel, dongeng jugak kann. Me myself pon ada lagi satu private blog which memang takde siapa baca la kot, gambar sendiri pon tak ada, tapi bukan la split personality, cumanya saja jee nak tulis freely sukahati tanpa ada orang judge. Hehh.Kan best macam tu, or you know create your own fantasy world, tapi ite takde la sampai macam tu.

Tengok balik entry lama senang gila nak update, alaa kalau tengok blogger lain pun kan, update tah pape jee. Pergi kelas,pergi dating ke, thought of the day yang tiba2 terfikir macam kenapa orang nak jadi cantik, apa masalah nafsu, bagaimana boleh curang, kenapa kentut busuk, you know things like that yang i akan google lepastu and jawab masalah sendiri. no picture, just entry. Bukan tak boleh nak update macam dulu cumanya u just know ada orang lain akan baca. Malu lerr hihi

Cerita pasal blog tadi, dah tutup pon, baru nak stalk balik. Fikir fikir balik, kesian pulak dia, bukan buat salah pon, ada je orang nak express feelings or be someone else to gain their confident, who knows kan, everyone has their own problem that we have no right to judge. As long as she din make up stories bercinta or nak ugut bunuh orang lain or claim she is real, so what. treat her as another novel writer and we are now reading her novelblog. As simple as that.

Tadaaaaa. I made it againnnn, the thought. Harap korang tak bosan eheh ;)

9 comments:

nur sulihah said...

hehe....cmna kentut bucuk pon ade...akak bella da blog laen lg ka?

Anonymous said...

blog sape u yg u bace?hehe

Shazwani Ramly said...

sungguh pandai kak bella berkata kata. sukaaa.

MĂ©uzAngelo™ XXIII said...

siapakah gerangan blogger yg dimaksudkan tu? hehe

at least bagi la link blog yg turut sama menceritakan pasal blogger fake ni.. hehe

rugi la kalau pakai fake profile kan.. menulis dah sedap tapi syg terlalu risau sgt org tak terima blogger tak lawa.

bab2 blog ni takde org kisah kau lawa ke tak janji tulis best.. tu je.. ye dok? hehe

chiku the chucuru said...

ala...siapakah blogger itu? nak tahu juge..

Anonymous said...

"you know create your own fantasy world" - seram

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

:)

bella dela rosa said...

sulihah:adaaa ;)

shazwani:haha semua yang pandai bercakap pandai je berkata2 kan hikhik

anon:haah kan tetiba lain la pulak rasa haha

haha korang ni nak tau aje kann.dia dah delete pon blog tu. hint dia, siapa pernah baca mesti tau, dia ada anak angkat perempuan, and ada bf orang kadazan. siapa tak pernah baca tak perlu la tau ;)

Indrawanie said...

i pernah baca! ohmy beria la dok komen blog dia sbb macam sedih je cerita relationship dia dengan 'Kevin' tu. haha sekali fake la pulak.

rambut dia mmg cantik pun haha