Tuesday, February 19, 2013

Nadia's solemnization ceremony

Assalamualaikum

Nadia: eh awak kumpulan saga kan
Me: Haah (dan memandang kedepan semula)
Nadia: Sama la
Me: ok. (menonong pergi kedepan)

I never knew that conversation will turn out to be the start of our friendship. Masa tu minggu orientasi degree di UPM, kitorang satu kolej, saya masih lagi homesick, makk nak balik nak balikk. She came and hy me, Im so reserved. Pendiam sangat until both tau kitorang sama2 budak lompat terus share stories. I dont know, kalau jumpa budak lompat lain rasa macam excited je haha cacat kan. Lepastu terus rapat. Nadia dia sangat la cepat rapat dengan orang, saya pulak jenis berhati2. Dia sukati je main peluk2 saya dari belakang, masa tu ingat memang budak ni lesbian apa, dah la sekolah pompuan pulak tu, bahaya nih. Ada ke orang baru berapa hari kenal tetiba masa duduk boleh peluk2 dari belakang, apekahhhh.

Lepas seminggu orientasi, dah start kelas semua, buat hal masing. Nadia pertanian, saya pulak kimia industri. Dah la tak sama bilik, tak sama course, tak sama level, yang sama kolej je. Kadang kadang pergi bilik dia, kadang dia datang bilik saya, tu je la. Masa tu first year lagi, nak keluar pon takde kereta. Then masa 2nd year rasanye rapat and hangout sebab nadia bawak kereta dulu then saya pulak bawak. Sejak dari tu la amboi kemain keluar sentiasa. Boleh tengok kan entry saya dulu2 asyik ler pergi karok dengan dia. Apa macam takde kerja lain ke selain karok.

Masa tu kitorang tau banyak je kurang senang kitorang kawan. Saya tau jugak ada orang mengata di belakang. Sedih la hoi. Tapi takpelah benda tu sekejap je. Kena cop lesbian tu biasa lah, sebab mungkin ada pernah nampak kitorang cium2, raba2, peluk2.kahkahkahkah. She is too sweet to reject ehh. Alaaa orang yang tengok tu jeles sebenarnya. Yang penting dalam persahabatan jangan cemburu antara satu sama lain. Saya tak pernah jealous nadia famous ke, cantik ke, ramai orang suka ke, dia pon tak pernah jealous kalau ramai orang puji ke, dia siap kata bangga ada la. Tapi kalau dia rasa inferior dia bgtau je, babe taknak la bawak you nanti semua nak tengok you, k finee lepastu gelak2 tah papeee.

Most of the time kitorang memang baik je, tapi ada je sesetengah masa tak baik. Kitorang kalau gaduh teruk ok. Bukan merajuk biasa. Saya kalau gaduh dengan dia memang mengadu dekat kawan2, macam gaduh dengan bf lepastu mengadu dekat gf lain kan, macam tu la saya dengan dia. Selagi tak baik selagi tu lah cerita. Saya taktau lah dia. Nadia dulu hot tempered, pernah je kena tengking huwarghhhhh. Masa tu dekat kedai makan, ada la conflict sikit, saya nasihat lah dia, lepastu dia bagi message panjang2 and siap cakap u jangan masuk campur hal I. Berjujuran air mata masa tu, if u read this babeeee! 

Saya memang sayang dia. Maybe sebab banyakkkkk sangat moment ups and down, dia ada. Saya pon ada sebab selalu jadi orang tengah eheh. Kalau baik tu, baik kemain, kalau gaduh, gaduh kemain. Dia mesti bengang sebab cakap sayang dia tapi kawan dengan orang lain boleh wahaha lawakk. Kitorang kuat jeles, bukan jeles kelebihan, tapi jeles kalau rapat dengan orang lain. Dia la ajar saya, selalu je tetiba message panjang2 terasa hati, rasa dipinggirkan, rapat dengan orang lain, tau la dia tak baik, tapi dia tak sebut nama tau. Saya kena paham sendiri. Saya pulak memang direct tanya budak ni siapa, I ni siapa haa, cakapp.
 
Masa last 2 years punya birthday, nadia's birthday, I tempah cake, sampai ke puchong I amik, kita gaduh, teruk. Sebenarnya should be surprise birthday celebration, u told me u could not make it, takkan laa i nak bgtau nak buat surprise kannnn, dah book semua, Im sooooo sad. I blew the cake with bebell, without u, so I cancelled everything. U din say your apology sampai la birthday I kita tak bercakap. And you came to my house send a beautiful bouquet of ferrero rocher flower with a card saying that you are pretty when you smile. It was my hard time, dah la ada prob semua, Ya Allah terharu sangat bila dapat. After that we confront everything and laugh.  The best ever birthday celebration I ever had was planned by you. My 21st. Tapi I buat dekat u biasa je T__T. Takpe la next time tau next time :))). Tapi u know i heart u kan babe. 

Babe, thank you tau for be there for me. Dulu i tak suka semua lelaki yang dekat dengan you, jahat kann. Tapi sekarang ok la dengan Ben. We gang kan abang (hahahahha u panggil bb bole kannn). Walaupun kecik hati sikit2, alhamdulillah we never hate each other. Biasa lah tu kadang2 gaduh, tak puas hati, that make us even stronger kan. I hope sampai bila2 pon our conversation in phone will end with bye, bye,  assalamualaikum, waalaikumussalam, iloveu, iloveutoo. Sekarang dah kawen pon. Kata nak kawen dengan I manaaa manaaa? Masa malam nikah tu, I saje je buat2 cakap banyak, taknak duduk dekat u, buat nak balik cepat, sebab I dont want to cry. I did not yayy. But now I am. Mungkin banyak lagi kawan you yang lagi lama kenal you, lagi rapat dengan you, but keep in mind yang I always love love love u. Sorry kalau I ni takde la seromantik you ke, kasar, tak reti nak tunjuk sayang2 nih depan2, but u know iloveu kann.

Sebenarnya nak cerita pasal solemnization ceremony kan. Haish haishh. 20/12/2012, saya amik day off. Sebab nak teman Nadia, I pick her up at kajang and bawak pergi I0I hotel, kitorang chit chat, catching up stories sampai lah petang photographer and MUA datang. Then siap semua bawak pergi masjid. Dalam kereta kitorang ada bawak satu hantaran tau, tetiba dekat belakang hantaran tu terbalik tercabut semua bunga. HAHAHHA. I dah la kelam kabut cane nih cane nih. Nak bawak kereta lagi, I pulak tenangkan Nadia, babe u rilex je u rilex biar I yang buat. Pastu dia cakap u tu yang kena rilex ahhahaha. Ok I rilex I rilex. Macam mana I nak jadi pengantin niiiii.Nasib baik settle semua.

IMG_55181 
 IMG_55261 IMG_55551 
 IMG_55631 
 Saya dah macam hitam putih, sayalah puteri jahat.


Dah sampai, kitorang terus naik dekat tempat solat perempuan. Tunggu je dekat situ sampai nadia's sisters datang and turun bawah ramai-ramai.
 
 IMG_56041 
 IMG_56461 
 IMG_56761 
 IMG_56911 
 1 
You will always be the love of my life.

Korang baca tak sampai habis. Tahniah sesiapa yang baca sampai habis. Nikah ni buat kat masjid besi putrajaya. Khamis malam, and reception dia hari sabtu. Nanti saya sambung next time ok. Till here tadaaaa.


14 comments:

oshinz said...

kite baca sampai habis!! hehe. both of u sama2 cantik.

Shazwani Ramly said...

ohhhh kakak sepupu wani buat 29/12 kat masjid besi jugak. kalau sama tarikh cnfirm blh nmpak kak bella live. hahaha.

sangat cantik okay pengantin tu.
and friendship akak dgn kwn buat wani rasa jealous la jugak. heee.

Cheida_Mymee said...

cntik dia sis.. hihihi

Wira Nordin said...

xpernh komen...
kali ni nk komen...gosh..terharu baca..
strong gila friendship u...*manly tears*

zarifahmr said...

eh tudung pink gambar kedua terakhir tu kak haryati baharom kan? kalau tak salah la. senior sekolah.

semorangg cantik dan maniss :'))

zarifahmr said...

eh tudung pink gambar kedua terakhir tu kak haryati baharom kan? kalau tak silap la. senior sekolah.


semorang cantik dan maniss :'))

chiku the chucuru said...

both of you are cantekkk... suka tgk korg ber2..

nerves said...

gua bace sampai habis..sambil tersenyum
btw..u guys r so suwitt :)

ps..sori kalau tuit fathia td tersilap dimana2..hee peace Y^.^

yaya said...

this is why i like reading ur post. ur writing, tulis mcm ikhlas dari hati. smpai reader nih pun terasa touched with the friendship ^^

pilot vs said...

kak bella u buat i rasa sedih ok..tetiba rindu giler dgn bff...wuwuwuwu

Fitrah Ariffin said...

ohmy pretty people in the house!

Mohammad Firdaus Mahadi said...

sahabat sejati adalah sahabat yang sanggup bersama ketika senang mahupun susah, semoga hubungan persahabatan kalian hingga akhir hayat :)

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

sis...u cantek!

Mira Amirudin said...

wah she's tie the knot. what about u?hehe congrats to nadia.. nadia mesti proud of u sebab ada kwn yg loving and caring like u :)