Tuesday, March 8, 2011

dari kelantan ke terengganu

assalamualaikum.

sambungan dari entry bas loncat loncat pergi kelantan.

lepas g kenduri atin yang tak sure kat mane,balek rumah wanie balek tukar baju 5minute je lepastu terus g terengganu nak pergi makan colek.i dont know whether it is called colek or goreng tepung actually since i gebang gebang to all my friends telling about how colek taste awesomely perfect and showed the picture and they said its ikan goreng tepung la and they are from terengganu.so whatever name it is sangat sedap.particularly i memang suke pon tepung tepung nih so where ever they came from i bedal je.


menurut penduduk asal ini adalah gerai goreng tepung terbaik di terengganu.

udang and ikan goreng tepung.T__T.menangis aku makan sedapppp.

ikan,udang,sebenarnye ade sotong jugak.maybe sebab fresh kot so menambahkan lagi kesedapannye.

tetiba nak pergi cari sekarang jugak.dekat sini takde ke ha?kat mane mane la area kl,selangor,n9 ke.takkan nak pergi terengganu semata nak makan ni.T___T.taknak naek bas loncat loncat lagi.tobat tobat.



lepastu kitorang lepak pantai sebelah gerai tu je.jangan la tanye pantai mane sebab i pon taktau.


edisi model search pantai terengganu.cepat vote vote sape menang.




maaflah memang sangat malas nak menulis ahahahaha.korang pon bukan suke bace kann.macam entry lepas penat tulis panjang panjang tapi comment pasal p/s je.T___T.sedey la camni kannn.
wanie chan.
sutinah chan.


okeh ini pulak pencarian model meniup pasir pantai terengganu sambil mencangkung.undian dibuka sekarang.tiada undi paksaan.rela hati tiupan siapa paling sexy auwwww.
peserta pertama:sutinah ahmad

peserta kedua:wanie chan

peserta ketiga:yours truly ehemm.EHEMMM.EHEMM.cepat sape menang cepatt.

*tiada undi paksaan terima kasih*

akhir sekali kenangan di pantai terengganu.i sebenarnye agak selalu jugak laaa pergi kelantan terengganu.tapi kalau orang tanye memang akan cakap tak sebab kalau pergi memang tak pernah lame.duk atas bas je lame haaaa.tapi semua nye under trip sekolah.so memang tadi aku pergi mane,aku makan ape semua macam blerr sebab semua kena ikut ahaha.darjah 2 g tengganu,darjah 3 pon,darjah 5,form 2 kot g lagi.pastu pas matrix g umah kawan.memang lawatan sekolah suke pergi kelantan terengganu kot and i pon tak paham kenapa rajin sangat follow.T__T.menghabiskan duit emakbapak memang hobi dimasa lapang.


akhirnye selamat pulang bersama sutinah ahmad.:)

p/s:i taktau gsm(graduate school) ni pakai rules ape.tapi nak tengok result for previous semester have to paid at least rm2k.so till now memang i takley tengok result walaupun dah keluar sebab die suruh bayar dulu wth?melampau tau.kalau bagi semua A takpe jugak bayar cecepat.

28 comments:

storyfromme said...

bestnye dapat makan tepi pantai.macam romantik je tempat die. lepas makan je terus maen kejar-kejar kat tepi pantai.

Atiqah Adnan said...

ikan goreng tepung.. best ke? hee~ possible tak kalau nak buat sendiri je.. hee~ sebab tengok dah terliur niee.. lama akk tak ke terengganu n kelantan.. pantai dia best kan..

Mira Amirudin said...

wah...kali ni bella layan tepung2 plak...selalu nya steamboat...hehe
i vote for bella!hehe

sarah mohamad said...

pantai dekat mana ni ?

aiman said...

makanan!!!!!!!!!!!! memang terliur ar melihat makanan even pic shj okie..:((((

KAMIHIDUP said...

macam2 gaya di pantai ada, hahaaaaaa. :)

Cikaro Awe said...

its ok. results u gempak la 2..dats y kene bayar 2k..hhehe
nant duduk la dgn family angkat di kelantan!!mmg terbaik!!! youl feel its tranquility!!!
p/s:: pageant bercangkung itu mmg lawak!!hehehe

kembatolo™ said...

kat pantai tu takde signboard ke? haha

aisya sakaria said...

awak menag awak menang! haha. dah tak boleh komen pepanjang lapor dah tgk ikan dgn udang tuuu byeeee. HAHA

Nobita Sensei said...

terliur tengok udang tu. lapaq!

srikandi cinta said...

bestnya jln2..:)

ieda said...

sweet jer pic2 tuu .. semua menang :) akak pun nak ke terengganu hujung minggu nie :)

mr delirium said...

welkeng tu my place.LOL

ayulunera said...

siyes...tengok je goreng tepung terase lapar.....lawa la u ni..muke flawless je.....nak tips leh...

bella dela rosa said...

story:haha sabo sabo honeymoon nanti bole la kot

bella dela rosa said...

atiqah:wahhh possible tapi nak wat tepung die tu yang susa tu wuwu

bella dela rosa said...

mira:kite ni cam bedal sume je haha

bella dela rosa said...

sarah:me myself also not sure huhu

bella dela rosa said...

aiman:kaannnn tetiba terliur balik.T__T

bella dela rosa said...

kamihidup:haha biasa

bella dela rosa said...

cikaro:huhu tak biasa la dok umah orang

bella dela rosa said...

kembatolo:takde la pulak

bella dela rosa said...

aisya:hihihi pegi pegi tnganu

bella dela rosa said...

nobita:boleh wat sniri nihh

bella dela rosa said...

srikandi:besttt

bella dela rosa said...

ieda:best nye kakk makan kan tuk kite goreng tepung nihh

bella dela rosa said...

delirium:haha baeklah

bella dela rosa said...

ayul:omg muke u lagi flawless.:)pakai nutox jee